Tuesday, July 6, 2010

KeMelayuan KJ Yang Dah Pudar

Saya tak tidur sebab pagi ini ada mesyuarat penting maraton dari pagi ke petang. Mungkin kerana risau dengan isu dan jangkaan yang akan timbul dalam mesyuarat nanti maka otak dalam saya yang sebelah dalam pun merayau.
::
Tapi selain daripada ehwal mesyuarat, perayauan minda saya juga antaranya ialah mengenai seorang yang saya kenal sebagai KJ.
::
KJ ini kedua-dua ibu bapanya adalah orang Melayu Malaysia. Tapi cara pemikiran dan tindakan KJ tidak menampakkan dia ini Melayu.
::
Dalam banyak isu kelihatan dia telah jauh tersimpang daripada aspirasi orang Melayu. KJ kelihatan tumpul dalam mempertahankan isu-isu berkait Hak-hak Keistimewaan Melayu/Bumiputera malah dia nak orang-orang yang mempertahankan Hak-hak itu dicop sebagai penghasut.
::
Kalau KJ rasa dia tidak lagi boleh mempertahankan kepentingan orang Melayu maka rasanya sudah sampai masa dia secara terbuka mengisytiharkan hubungannya dengan Zaid Ibrahim dan Kalimullah yang dikaitkan dengan RPK.
::
Kemudian KJ boleh dengan secara terhormat menyerahkan jawatan yang ia pegang dalam sebuah organisasi berasaskan Melayu/Bumiputera itu kepada orang yang masih berpegang kepada perjuangan.
::
Percayalah KJ! Dengan anda melakukan sedemikian maka anda akan membina sesuatu yang anda belum miliki - kredibiliti.

No comments:

Post a Comment